GPS چیست ؟
سیستم موقعیت یاب جهانی (Global Positioning Systems)، یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.
خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آورندگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است.
.............
GPS چیست ؟
سیستم موقعیت یاب جهانی (Global Positioning Systems)، یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.
خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آورندگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است.
GPS چگونه کار می کند؟
ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز 2 بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت کرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرار می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز ، معین می کند .
گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی – ارتفاع- نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت(قطب نما)، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطلاعات مفید دیگر، می نماید
گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی – ارتفاع- نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت(قطب نما)، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطلاعات مفید دیگر، می نماید.
چه کسانی به GPS نیاز دارند ؟
بسته به نوع مصرف و بودجه می توانید از طیف وسیع گیرنده های GPS بهره ببرید. امروزه بهای گیرنده های GPS بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و هم اکنون در کشور ما با بهایی معادل یک عدد گوشی متوسط موبایل نیز می توان گیرنده GPS تهیه کرد. در کشورهای توسعه یافته از این سیستم جهت کمک به راهبری خودرو، کشتی و انواع وسایل نقلیه بهره گیری می شود.
هر چه نقشه های منطقه ای که در حافظه گیرنده بارگذاری می شود دقیق تر باشد، سرویسهایی که از GPS می توان دریافت داشت نیز ارتقا می یابد. برای مثال، می توان از GPS مسیر نزدیکترین پمپ بنزین، تعمیرگاه و یا ایستگاه قطار را سوال نمود و مسیر پیشنهادی را دنبال کرد. دقت مکان یابی این سیستم در حد چند متر می باشد، که بسته به کیفیت گیرنده تغییر می کند. از سیستم موقعیت یابی جهانی می توان در کارهایی چون نقشه برداری و مساحی، پروژه های عمرانی، کوهنوردی، برف نوردی ، صحرانوردی ، شکار، کایت سواری، سفر در مناطق ناشناخته، اتومبیلرانی ، کشتیرانی و قایقرانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمین لرزه و هر فعالیت دیگر که نیازمند محل یابی باشد، بهره برد .
از مهمترین قابلیتهای این دستگاه ثبت دقیق مسیر پیموده شده، نمایشگر ارتفاع، ثبت سرعت لحظه ای و سرعت متوسط، محاسبه مساحت، قطبنمای الکتریکی و ... می باشد.
هر کس که بخواهد بداند کجاست و به کجا می رود به این سیستم نیازمند است، با توجه به نزول شدید بهای گیرنده های این سیستم، و افزایش امکانات آنها، این تکنولوژی در آینده نزدیک بیش از پیش در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
سیستم کنترل ناوگان (Off Line):
امروزه با رشد روز افزون صنعت حمل ونقل و نیاز فراوان به آن در تمام سیستمهای اقتصادی،تولیدی و غیره ، کنترل ناوگان حمل ونقل امری لازم به نظر می رسد، لذا درهمین راستا با قرار دادن یک عدد GPS در هر خودرو این مهم عملی می گردد.
در سیستم Off Line دستگاه در یک قسمت از خودرو که لزوما" قابلیت رویت آسمان برای دریافت امواج ماهواره را دارد،قرار داده می شود . این دستگاه اطلاعات مسیر را ثبت و پس از بازگشت خودرو به مرکز این اطلاعات به صورت فایل و نقشه روی کامپیوتر قرار می گیرد.
اطلاعاتی که هر GPS نصب شده در اختیارصاحبان خودرو قرار می دهد عبارتند از:
Model: IGBT-210
لوازم جانبی :
مشخصات فنی دستگاه مدل IGBT-210
|
سیستم کنترل ناوگان (On Line)
رد یاب خودرو:
Model: IGHI-601
روش ردیابی :
بوسیله کامپیوتر به اضافه تلفن معمولی یا گوشی موبایل و با استفاده از Decoder کابل اتصال Decoder را به خروجی هدفون وصل نمایید و گیرنده بلوتوث و Decoder را روشن کنید.
شماره سیم کارت داخل دستگاه خودرویی را شماره گیری کنید، پس از اتصال چراغ سبز Decoder روشن می شود که نشان دهنده برقراری ارتباط می باشد. وقتی چراغ زرد چشمک زن Decoder پیوسته روشن شد ارتباط را قطع نمایید . موقعیت خودرو بر روی کامپیوتر مشاهده می شود.
توجه : تا زمانی که ارتباط با شماره خودرو برقرار است موقعیت لحظه به لحظه روی نقشه نشان داده می شود.
مزایای دستگاه ردیاب خودرو مدلIGHI-601
1- بدون هزینه
2- بدون نیاز به مودم GSM
3- بدون نیاز به SMS
4- عدم انتظار برای دریافت موقعیت
5- ردیابی کاملا" همزمان ، سریع و لحظه به لحظه
6- کارکرد بسیار ساده
7- بدون نیاز به سیستم مرکزی
8- بدون نیاز به آنتن خارجی
9- قابلیت اتصال به آنتن خارجی برای مخفی کردن دستگاه در خودرو
10- دارای GPS با گیرندگی فوق العاده قوی
11- نرم افزار و نقشه رایگان
12- امکان ردیابی با تلفن منزل
13- بدون نیاز به کابل
14- امکان کارکرد با هرنوع سیم کارت
15- قابلیت ارتقای دستگاه برای کنترل خودرو (خاموش کردن و ... )
مزایای نرم افزار ردیاب خودرو مدل IGHI-601
1- امکان استفاده از نقشه های تصویری یا اسکن شده
2- امکان استفاده از نقشه های Google Earth
3- امکان استفاده از نقشه های دیجیتال
4- امکان ثبت نقطه
5- دارای Zoom in و Zoom out
6- موقعیت یابی خودکار بر روی نقشه
7- قابل استفاده برای سیستم Off Line
8- قابل استفاده برای GPS های GARMIN
لوازم موجود درهر جعبه :
1- دستگاه خودرویی
2- Decoder
3- گیرنده بلوتوث به همراه CD نصب به تعداد درخواستی
4- گیرنده صدا برای استفاده از طریق تلفن معمولی یا گوشیهای بدون خروجی هدفون
5- کابل شارژر
6- شارژر برق 220 ولت
7- شارژر فندکی خودرو
8- باتری شارژی لیتیوم یون mAh 1600
9- کیف حمل به همراه بند
10- CD نقشه و نرم افزار با منوی فارسی
11- راهنمای فارسی دستگاه
12- راهنمای فارسی نرم افزار
با سلام و آرزوی سلامتی برای شما و خانواده محترم
منتظر دیدار و محبت شما هستم
http://maadar.blogsky.com
با تشکر از شما دوست محترم.موفق باشید